[...] ESTER FUSION™ składa się z jabłczanu estru etylowego kreatyny (Creatine Ethyl Ester Malate) oraz jabłczanu kreatyny (TriCreatine Malate). Najnowocześniejsze badania potwierdzają jednoznacznie, że monohydrat kreatyny jest niestabilny w organizmie. Znaczna jego część przekształca się w kreatyninę. Przyjmowanie monohydratu kreatyny [...]
[...] że wchłaniają się one w jelicie bez opóźnień i przez to mają bardzo dużą przewagę we wchłanialności nad niechelatowanymi minerałami.Tą teorie potwierdzają na przykład wyniki badania biodostępności u ludzi żelaza dodanego do śniadania. Wykazano, że adsorpcja chelatowanego żelaza (użyto Ferrochel firmy Albion Laboratories) dodanego do posiłku była [...]
[...] I), podczas gdy inny czynnik regulujący wzrost - miostatyna - hamuje te podziały. Jakieś siedem lat temu, wspólnie z grupą Nadii Rosenthal z Harvard Uni-versity, rozpoczęto badania możliwości wykorzystania IGF l do wpływania na czynność mięśni. Pojedyncza dawka genu kodującego IGF l podana starszym osobom powinna im wystarczyć do końca życia. [...]
[...] wątrobowego. To klasyczny przypadek łączenia przyczyny z skutkiem, bez jakiegokolwiek dowodu, oprócz tego, że coś takiego zaistniało. Ponadto, opierając się na podobnych badaniach, co roku dochodzi do 0,4 przypadków wątrobowego naczyniakomięsaka powstałego na skutek zażywania SAA. Inne badanie, które nieco popiera poprzedni przypadek [...]
[...] za pomocą metod dietetyczno-ruchowych. Pracując tam aż do 1970 roku, t.j. 3 dni w tygodniu praktyki ww. szpitalu. Pozostałą część czasu przeznaczył na różnorodne badania. Dr Howell jest jednym z pierwszym naukowców, który docenił ważność enzymów zawartych w surowym pożywieniu niezbędnych dla prawidłowego odżywiania. W 1946 roku [...]
[...] 15 % i więcej. Najkorzystniejsza jest więc dla naszego organizmu mieszanka białka zwierzęcego i roślinnego. Przykładowo jajka posiadają wzorcowe białko, ale jak dowiodły badania, organizm nasz szybciej i efektywniej z niego korzysta, jeśli 1/3 białka pochodzi nie z jajka, a np. z ziemniaków. Ziemniaki posiadają także dobre białko, ale brakuje [...]
[...] 15 % i więcej. Najkorzystniejsza jest więc dla naszego organizmu mieszanka białka zwierzęcego i roślinnego. Przykładowo jajka posiadają wzorcowe białko, ale jak dowiodły badania, organizm nasz szybciej i efektywniej z niego korzysta, jeśli 1/3 białka pochodzi nie z jajka, a np. z ziemniaków. Ziemniaki posiadają także dobre białko, ale brakuje [...]
[...] wątroby , nerek oraz w cukrzycy. Postępy biochemii, genetyki, psychologii i socjologii naszych czasów sprawiają, że otyłość przestaje być tylko objawem chorobowym. Nowsze badania w tym zakresie wykazują, że otyłość nie jest tylko prostym następstwem dodatniego bilansu energetycznego, ale złożonym problemem biochemicznym, fizjologicznym, [...]
[...] i tryptofanu, przez co zmniejsza się produkcja serotoniny i wytrzymałość sportowca wzrasta. Czy podawanie BCAA może ułatwić trening? Szwedzcy naukowcy przeprowadzili badania, podczas których testowane osoby miały określać wysiłek, który polegał na pedałowaniu z 70% siły maksymalnej. Co dziesięć minut należało ocenić postrzegany wysiłek i [...]
[...] bardziej szczegółowo poniżej. Grupy żywnościowe wymienione na str. 6. wymagają pewnych zmian. Szeroka aprobata dla warzyw, owoców i zbóż jest potwierdzona przez różne badania naukowe i powinna ona być kontynuowana we wszystkich przyszłych wskazaniach dietetycznych. Strączkowe nie powinny być łączone w jedną grupę z produktami mięsnymi. [...]
[...] jedynie w wieku dziecięcym i w okresie dojrzewania. Pewna ilość GH produkowana jest przez całe życie, zwłaszcza w okresach zwiększonego wysiłku i w stanie stresu. Intensywne badania poświęcono określaniu funkcji, jakie hormon wzrostowy spełnia w tych przypadkach. Jedną z nich jest zwiększenie szybkości syntezy białek. To oddziaływanie hormonu [...]
[...] się wykonywać dwa razy do roku. Poziom glukozy Także to badanie wykonywane jest na czczo przez pobranie krwi z żyły i oznaczenie w niej poziomu glukozy. Wskazaniem do tego badania jest cukrzyca, podwyższony poziom cholesterolu lub inne przesłanki mogące świadczyć o zagrożeniu miażdżycą. Norma kliniczna wynosi 4 - 6 mmol/l (72 - 108 mg%). W [...]
[...] DOUSTNE LEKI PRZECIWCUKRZYCOWE (cz. 1) - przegląd Podczas stosowania wszystkich doustnych leków przeciwcukrzycowych zalecane jest przestrzeganie diety i okresowe badania stężenia glukozy we krwi. Specyficzne dla danego preparatu wskazania można znaleźć w "uwagach". Ze względu na specyfikę leczenia farmakologicznego [...]
[...] Możesz znaleźć ślady Boron w wszystkich grupach jedzenia, nawet w winie, z najświetniejszym stężeniem w suszonych śliwkach, rodzynkach, płatkach pietruszki i migdałach. 1987 badania przedstawiło, że ten Boron mógłby dramatycznie powiększyć poziomy testosteronu, jednakże, badanie było dla kobiet postmenopausal, które miały deficyty testosteronu. [...]
[...] Możesz znaleźć ślady Boron w wszystkich grupach jedzenia, nawet w winie, z najświetniejszym stężeniem w suszonych śliwkach, rodzynkach, płatkach pietruszki i migdałach. 1987 badania przedstawiło, że ten Boron mógłby dramatycznie powiększyć poziomy testosteronu, jednakże, badanie było dla kobiet postmenopausal, które miały deficyty testosteronu. [...]
[...] Możesz znaleźć ślady Boron w wszystkich grupach jedzenia, nawet w winie, z najświetniejszym stężeniem w suszonych śliwkach, rodzynkach, płatkach pietruszki i migdałach. 1987 badania przedstawiło, że ten Boron mógłby dramatycznie powiększyć poziomy testosteronu, jednakże, badanie było dla kobiet postmenopausal, które miały deficyty testosteronu. [...]
[...] u osób nie reagujących na nią, osób które nie odczuwają żadnych korzyści z jej przyjmowania. Na dodatek, jest rewelacyjnym transporterem kreatyny do mięsni, niektore badania wskazują zwiekszenie dostarczonej kreatyny do mięsni o prawie 70%, co znacząco poprawia efekty suplementacji. GLUCURONOLACTONE (DGL-Glukuronolakton) [...]
[...] powstaniu obrzęków, które są klasycznym przykładem uszkodzeń tkanek poprzez infekcje czy stany zapalne. ..: L-glutamina, suplement żywności czy lek :.. Najnowsze badania potwierdzające znaczący wpływ L-glutaminy na status kataboliczny doprowadziły do opracowania roztworów L-glutaminy, które można przyjmować zarówno doustnie jak i [...]
[...] działania. Od tej chwili zajmiemy się mechanizmami działania termogenicznymi / lipotycznymi efedryny i jej możliwości jako czynnik utraty tłuszczu. Następnie spojrzymy na badania, przeprowadzone na ludziach, obejmujące użycie efedryny i kilku dodatkowych składników wspomagających działanie efedryny na tkankę tłuszczową. Jako sympatykomimetyk, [...]
[...] Badania eksperymentalne z udziałem diety paleolitycznej potwierdzają początkowe założenia, że może ona służyć w prewencji oraz w leczeniu chorób układu krwionośnego. Dalsze badania są niezbędne. Wprowadzenie Celem prawidłowego żywienia jest zapewnienie odpowiedniego odżywienia organizmu w stopniu możliwie optymalnym. Organizacje [...]